La Brenne 20120719 donderdag

Volgens de weersverwachting wordt het vandaag een bewolkte dag. We hebben in de ochtend langs wat meertjes gereden, daarna een plasstop bij Maison de la Nature, een bezoekerscentrum met veel info. Helaas allemaal in het Frans. Daarna het paadje gelopen naar de kleine schuilhut daar in de buurt. Daar zagen wij de afgelopen week veel  boomkikkertjes en ook vandaag vonden we er een aantal. Die kon ik dan ook mooi nog een keer op de foto zetten.

Ook nu maar eens een zandoogje gefotografeerd. Deze vlinder komt enorm veel voor in La Brenne. Verder viel het eigenlijk wel wat tegen met de verschillende soorten. Natuurlijk heb ik wel mooie vlinderfoto's kunnen maken gelukkig. Maar toch waren er niet zoveel vlinders als vorig jaar in Zuid Frankrijk.

Al doende bleek het inmiddels alweer 1 uur te zijn en kwam de zon toch behoorlijk door de wolken heen. Dus het idee was om nog een uurtje naar schuilhut de la Sous te gaan en dan poosje aan het zwembad te liggen. In de hut zaten nog een paar fotografen; het leuke is dat je nu wat vaker dezelfde gezichten gaat zien.

Op een gegeven moment vloog er weer een woudaapje met een grote vaart het riet in naast de hut en even later kwam tie weer vlak voor de hut aangeslopen en ging voor onze neus visjes en kikkertjes zitten vangen! Door al het riet zijn de foto's niet super, maar wat een machtig beestje om te zien. En dus 2 keer achter elkaar!!!!

Na twee uurtjes lekker in de zon aan en in het zwembad te hebben gelegen, zijn we nog weer een poosje naar de schuilhut geweest. Er zitten dus echt fotografen te wachten op het woudaapje, maar die liet zich nu alleen keihard voorbij vliegend zien.

Deze avond zijn we uitgenodigd door Michel en Catherine voor een klein aperitief
en Michel gaat zijn foto's laten zijn op zijn Imac. Hij is gek van vogelfotografie en heeft op het landje naast het huis zelfs een eigen schuilhutje en probeert roofvogels, maar ook marters en eekhoorntjes te lokken.  Zijn foto's zijn prachtig!