La Brenne 20120716 maandag

Vandaag wakker geworden met een strakblauwe lucht. Heerlijk zonnig dus. Na het petit dejeuner zijn we op pad gegaan naar het gebied Ceriene. Dit is volgens de kenner het "kloppend hart" van La Brenne; hier zijn een aantal uitkijkhutten. De uitkijkhut Etang De La Sous is erg mooi. Daar hebben we dan ook een tijd gezeten. Een mooie purplereiger ging op een grote tak in de verte zitten poseren en kon ik dus lekker foto's maken. Ben benieuwd of ze echt scherp zijn. Want hiervoor moet je eigenlijk echt een grote teletoeter hebben. Maar ik heb nog wel van te voren een 2.0 converter gekocht voor op mijn 70-200, dus ik kan wel wat meer inzoomen, maar de autofocus is hierdoor wel langzamer. Tja en als dat beestje dan weg vliegt, blijft tie vaak niet even stil hangen, zodat ik rustig foto's kan maken haha. Het is wel een prachtig gezicht om zo'n paarse reiger te zien wegvliegen!

Ook kwamen 2 mooie roofvogels een show geven net naast de hut. Te ver weg en te snel voor mij om mooie foto's te maken,maar wel genieten!

Verder hebben we nog wat kleine wandelingen gemaakt. Niet te ver, want de kilometers van gisteren zitten nog in de benen (en voeten).

Bij een kleine schuilhut bij Etang Cestidude hebben we eindelijk de boomkikkers ontdekt. Heel kleine felgroene kikkertjes zitten te zonnen op de bladeren van de braamstruiken. Als je dan eenmaal weet hoe klein ze zijn en waar ze zitten, herken je ze sneller en blijken er dus heel veel te zitten.

's Middags weer terug naar La Maupas, waar we een paar uurtjes relaxed aan en in het zwembad hebben gelegen. Een paar keer een groot aantal (wel 25 ofzo) roofvogels tegelijk boven ons, indrukwekkend gezicht.

Aan het eind van de middag zijn we nog een keer naar de mooie uitkijkhut De la Sous gegaan, weer genoten van alle watervogels om ons heen. Uiteindelijk een paar keer een woudaapje gezien, maar die vliegen zo snel, dat is met mijn lens niet te doen. De Franse meneer naast mij had hem (met zijn teletoeter) prachtig vast gelegd.

Onderweg nog een vosje gespot, helaas hij mij ook, dus ik heb hem wegrennend op de foto haha. Ook nog een ree, maar die stond te ver weg voor de foto.

De dag afgesloten met voor mij nog een klein rondje op het veldje voor vlindertjes en Herbert maakte alvast stokbrood met brie en salami en glaasje rosé. Heerlijke afsluiting van een heerlijke dag!!!!