La Brenne 20120715 zondag

Helaas blijkt de wifi het niet goed te doen. Dus ik kan geen enkele blogpost online vanaf mijn vakantie-adres publiceren en doe dit dus pas na de vakantie :(

Vandaag is het nog flink bewolkt. Volgens de weersverwachting wordt het na vandaag erg mooi weer. Op advies van Michel, de eigenaar van de B&B, gaan we naar het meer (etange) Bellebouche. Het grootste meer van dit natuurgebied (er zijn er 1300). Het noordelijk deel van dit meer zou toeristisch zijn, maar in het zuidelijk deel niet en zijn er 3 uitkijkhutten en is het erg mooi.

Dus op naar Etange Bellebouche. Het noordelijk deel heeft inderdaad een restaurantje, een strandje en een glijbaan en er zijn inderdaad meer mensen (ongeveer 30 haha). Thuis heb ik wat info uitgedraaid, o.a. van een Belgische meneer, die veel mooie uitkijkpunten van La Brenne omschrijft. Hij zegt dat er een wandelpad is rond het meer en dat is volgens hem een knappe wandeling. Later zou blijken dat Belgisch voor knap niet alleen mooi is maar ook "pittig". We zijn 4 uur aan het lopen geweest......dus best pittig met volle bepakking. Gelukkig draagt Herbert altijd mijn rugzak met spullen, zodat ik alleen mijn camera draag en steedsk kan fotograferen. Hoewel dat foto's maken nog niet mee valt. Het waait behoorlijk en het licht is erg hard zo midden op de dag.

De wandeling was dus zwaar maar wel gaaf; vanaf 1 uitkijkhut zagen we een kolonie purplereigers. Erg mooi!!!!!

Met zere voeten en moeie benen maar een voldaan gevoel zijn we weer terug gegaan naar onze B&B in Le Maupas. Het was inmiddels zonnig en dus hebben we uurtje heerlijk op de bedjes bij het zwembad van de laatste zon genoten.

Ik kon het niet laten nog even met de camera naar een veldje vlakbij te lopen, op zoek naar de vlinders. Toen ik aankwam, keek ik recht in de ogen van een ree. Prachtig moment!

Als avondeten hebben we de 's morgens gekochte brie en salami op stokbrood gegeten met een glaasje rosé. Kaarsje aan, genieten! We hebben geen balkon of terras, maar er is een buitenkeuken met een zitje, waar wij gebruik van kunnen maken. Aangezien er verder geen gasten zijn, zitten we daar heerlijk 's avonds.

Morgen gaan we naar het gebied rondom etange Céline. Daar zouden ook purplereigers zijn, maar ook boomkikkers en slangen. Dus ben benieuwd!