La Brenne 20120714 zaterdag



Na een lekkere nachtrust, vanmorgen wakker geworden van de vogeltjes :). Om 9 uur wacht het petit dejeuner (ontbijtje). Is ook echt petit, maar helemaal prima! We zijn de enigste gasten en krijgen het ontbijt in een klein, soort huiskamertje. De eigenaars doen er alles aan om het ons naar de zin te maken. Helaas spreken ze echt geen woord Engels en ik amper een woord Frans :(. Gelukkig begrijpt Herbert nog enigszins het ratelende Frans van eigenaar Michel en kan hij zich ook behoorlijk uitdrukken in het Frans.

Michel geeft ons allerlei tips en kaarten van het gebied en na een bakkie koffie en de zelfgebakken cake van Catherine gaan we op pad.

Eerst maar eens het gebied verkennen en dus starten we bij Maison du Parc. Dat is een soort bezoekerscentrum. Daarna wat rond gereden (wegen door het gebied zijn prima geasfalteerd) en hier en daar bij een uitkijkthut gestopt. Onderweg zien we enorm veel vlinders, libellen en ook veel hagedissen. Dus dat belooft wat!

Ook hebben we de in dit gebied voorkomende moerasschildpadden gezien. Ik heb daar zelf niet zoveel mee, maar er zijn mensen die speciaal voor deze schildpadden naar La Brenne komen.

Vanuit een uitkijkhut hebben we ook onze eerste purplereiger gezien. Die komen veel voor in dit gebied, dus ik hoop daar mooie foto's van te kunnen maken. Deze was helaas te ver weg om een behoorlijke foto te kunnen maken.

Aan het eind van de dag weer terug naar het B&B en daar hebben we met een stokbroodje, brie en rosé ons eerste dagje Brenne afgesloten.