La Brenne 20120717 dinsdag

Vandaag gaan we op zoek naar de bijeneter en ijsvogel, die langs de rivier Creuse zou voorkomen. We zijn gestart bij Le Blanc en daarvandaan een mooie route gereden langs de rivier. Het viel nog niet mee om echt bij de rivier te komen. Veel privéterrein, maar hier en daar toch wat plekjes gevonden om te wandelen. Helaas was onze camouflagekleding niet echt "je van het" (roze shirt met bloemen en lila poloshirt). Ergens in de verte zagen we wel prachtige vogels weg schieten en terwijl ik met macrolens in de weer was om de prachtige bosbeekjuffers vast te leggen zag Herbert een ijsvogel voorbij vliegen. Gelukkig zag ik hem ook nog. Hij deed zijn bijnaam "blauwe pijl" eer aan, jemig wat vliegt dat beestje snel!

Dan blijkt ook maar weer dat bij het fotograferen van beestjes, je eerst veel moet weten van de beestjes. Leefgebied, wat voor geluid ze maken enz. En natuurlijk enorm veel geduld! 


Op een veldje zaten veel bosbeekjuffers, dus daar heb ik me nog even uitgeleefd met de macrolens. Helaas wel veel wind :(
We hebben bij de plaatselijke Mac heerlijke kebab gegeten:








en zijn daarna weer terrug gereden naar Le Blanc. Lekker stokbroodje, kaas en rose gekocht voor 's avonds. 

Aan het eind van de middag hebben we langs Etang de Blizon gelopen. Daar zou de visarend kunnen vliegen op zoek naar prooi. Prachtige wandeling en de visarend helaas maar in de verte gezien. 

Uiteindelijk zijn we ook nog naar de schuilhut De la Sous gereden, inmiddels toch wel ons favoriete plekje geworden. Daar kwam een purplereiger vlak voor ons door het riet sluipen. Niet mooi voor de foto's, wel prachtig om te zien! 

Terug bij de B&B heb ik nog even wat veldjes gescand voor vlinders, ik wil morgen voor zonsopkomst foto's gaan maken en handig is dan om te weten waar de vlindertjes zitten. Herbert heeft al lekker het stokbrood en de kaas klaar staan met een lekker glaasje rose. Heerlijk genieten!